Prima pagină / Headlines / Directorii PD-L au zilele numărate

USL se pregăteşte de schimbări,

Directorii PD-L au zilele numărate

Directorii de instituţii deconcentrate, din judeţul Gorj, susţinuţi de PDL, vor trebui să dea explicaţii Uniunii Social Liberale privind activitatea desfăşurată până acum. Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a anunţat că activitatea fiecărui şef de instituţie va fi supusă unei analize, imediat după ce vor fi validate noile mandate de primari şi consilieri locali obţinute de USL. Cârciumaru susţine că uniune are resurse umane pentru a ocupa funcţiile ocupate în prezent de directorii PD-L.

Dacă vor să rămână în funcţii, directorii de instituţii deconcentrate din judeţul Gorj trebuie să demonstreze că sunt profesionişti, le transmite acestora Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj. Useliştii gorjeni nu se grăbesc să îi înlocuiască pe directorii PD-L cu proprii oameni şi susţin că abia după o analiză riguroasă se va decide cine rămâne şi cine pleacă. Florin Cârciumaru a mai spus că activitatea fiecărui şef de instituţie va fi analizată în amânunt mai întâi în USL, după care se va lua o decizie. Potrivit cutumei fiecare guvern îşi numeşte oamenii pe funcţii, useliştii gorjeni urmând să hotărască şi ei unde se vor schimba primele schimbări de directori. Florin Cârciumaru nu a precizat, însă, până acum, despre ce şefi de instituţii este vorba. „Venim şi noi cu propuneri susţinute politic, e normal pentru că noi reprezentăm la ora actuală Guvernul Ponta în teritoriu. Trebuie să venim cu oameni din cadrul USL, dar trebuie să fim foarte atenţi şi să punem oameni pregătiţi, pricepuţi ca manageri. E normal ca atunci când eşti la guvernare trebuie să vii cu echipa ta de specialişti, chiar dacă unii sunt şi oameni politici. Sunt şi oameni politici foarte bine pregătiţi, de regulă, trebuie să mergem cu oameni pe meserie, pricepuţi”, a declarat liderul PSD Gorj, care mai afirmă că înlocuirile se vor face după ce va fi consultată întreaga conducere a Uniunii Social Liberale. USL a efectuat, deja, primele înlocuiri la deconcentrate. Pedelistul Gheorghe Mitescu a fost schimbat cu Ion Işfan în funcţia de inspector şcolar general adjunct. După ce consilierul Gheorghe Nichifor va renunţa la mandat, acesta va prelua postul de inspector şcolar general, în locul lui Iustin Paralescu.

Avertizaţi de Cârciumaru

De asemenea, Florin Cârciumaru le-a cerut colegilor din USL să dea dovadă de responsabilitate şi să nu facă declaraţii publice despre înlocuiri de directori până nu se vor consulta în prealabil cu liderii uniunii. Cârciumaru se aşteaptă ca numirile de la deconcentrate să genereze un adevărat scandal, astfel încât preferă să se gândească de două ori înainte de a face declaraţii publice. „Nu trebuie să dăm declaraţii pe stradă şi deciziile nu se iau doar de două-trei persoane, ci de întreaga echipă a USL. De aceea, îi atenţionez pe toţi cei care fac declaraţii, atât din PSD, PNL, cât şi PC, să nu mai dea declaraţii despre modul cum vom proceda cu schimbările, până nu vom avea un punct de vedere comun de la conducere. În acest fel nu vor mai exista nici certuri. Aceste declaraţii trebuie date numai de anumiţi oameni, nu de toţi. Astfel de declaraţii nu fac bine USL”, şi-a avertizat Florin Cârciumaru colegii din USL.

4 comentarii

  1. Aceasta declaratie a domnului Carcimaru este corecta. Cei care vor fi numiti directori sa fie, intradevar, profesionisti, onesti, fara dosare penale si fara pile. Este posibil sa fie si asa. Dar nu sunt intrutotul convins ca asa se va intampla. Faptele de pana acum contrazic pe domnul Carcimarul.

  2. Daca organizatia PSD Gorj doreste sa arate ca este altceva decat a fost PDL,trebuie sa demonstreze repede acest lucru.Pana in prezent nu a demonstrat  si s-ar putea sa fie taxata la alegerile generale.Primul semnal care dezamageste este modul cum se constituie CEO.La nivel national dezamageste V Ponta care continua politica internationala paguboasa anterioara,primeste in partid transfugi si nu face mai nimic pentru imbunatatirea vietii sociale.La nivel local nu trebuie actionat pentru eliminarea tuturor membrilor fostei puteri din deconcentrate si societatile de stat cu capital majoritar de stat.Societatea trebuie sa revina la normal,singurul criteriu de selectare fiind examenul.

  3. Din pacate vorbele domnului primar NU VOR FI LUATE IN CONSUDERARE DE CEI CARE DEJA I-A PROMOVAT IN FUNCTII. Caz concret: ISJ Gorj.
    Domnul general adjunct pus si general in lipsa altcuiva nominalizat TAIE si SPANZURA motivand ca face totul la presiuni! La presiunile cui?
    Se ocupa de haituirea directorilor inainte de examenele care vor incepe de luni! Nu il intereseaza daca merg bine examenele ci face liste peste liste, primarii vin ca la biserica….toate acestea se petrec sub privirea ingaduitoare a domnului primar reales care mai este si presedinte reales!

  4. Pacat ca PSD-ul nu promoveaza profesionisti. Actualul inspector general este persoana cea mai nepotrivita pentru aceasta functie. Refuzul directorului de la „Ecaterina Teodoroiu” si al altor profesori ar trebui sa-i puna pe ganduri pe actualii lideri PSD. Mare dezamagire!…….

Cotidianul Impact în Gorj nu îţi asumă responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor de mai sus. Responsabilitatea pentru mesajele postate revine în exclusivitate dumneavoastră.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi făcută publică.Rubricile sunt obligatorii *

*

Mergi sus