Prima pagină / Actualitate / Lăsaţi în frig şi cu banii daţi

Lăsaţi în frig şi cu banii daţi

Un grup de târgujieni a vrut să îşi termoizoleze apartamentele dar s-au trezit, în plină iarnă, cu banii daţi şi cu lucrările nefăcute. Toţi au luat ţeapă de la aceeaşi firmă al cărei patron este acum de negăsit.

În plină iarnă, cu temperaturi negative, mai multe persoane din municipiul Târgu-Jiu s-au trezit că vor înfrunta în continuare temperaturile scăzute care produc facturi mari la gaze. Şi asta pentru că, deşi încheiaseră contracte cu o firmă care urma să realizeze termoizolarea la apartamentele în care aceştia locuiesc, persoanele respective au luat ţeapă. „Au venit la noi să reclame o firmă de termoizolare. Deşi semnaseră un contract cu termenul de executare a lucrărilor până la sfârşitul lui noiembrie, doar o parte din lucrări au fost executate. Unii dintre ei au apucat să dea toţi banii pentru lucrări, alţii au dat o parte din bani. Cert este că firma respectivă le-a tăiat şi chitanţă, totul a fost făcut, cel puţin aparent, corect. La noi au venit când au văzut că reprezentantul firmei îşi ia schela din faţa blocului şi nu mai continuă lucrările”, a declarat Mihaela Răducan, şefa Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj.

Două mii de lei de căciulă

În această situaţie se află mai multe familii vecine care nu au apelat la asociaţie pentru a face aceste lucrări. „Au fost făcute contracte individuale, nu prin asociaţie. Am mers la adresa trecută în contract, acolo unde trebuia să găsim firma şi am găsit o mansardă goală. Nu era nimic acolo, nu am găsit pe nimeni. Am pus şi poliţia pe fir”, a mai spus Răducan. Aşa se face că, de mai bine de două săptămâni, reclamaţiile curg la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CPC) Gorj. numărul acestora creşte din ce în ce, pe măsură ce oamenii îşi dau seama că au aşteptat prea mult un semn de la cel căruia i-au dat bani pentru a le realiza lucrările de termoizolare şi că, de fapt, au luat o ţeapă. Răducan spune că puterea lor oricum este una limitată şi din acest motiv cazul va ajunge, cel mai probabil, în atenţia poliţiei pentru a rezolva problema oamenilor care au scos în jur de 2000 de lei din buzunar, de fiecare, pentru aceste lucrări.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi făcută publică.Rubricile sunt obligatorii *

*

Mergi sus